Un aliment medicament pentru sanatatea porumbeilor tai

Toata lumea a folosit macar odata un produs natural, sau o planta pentru alimentatia porumbeilor voiajori. Insa nu toata img_articol42770lumea a stiut exact pentru ce a folosit produsul, sau planta respectiva in alimentatia porumbeilor. De cele mai multe ori lumea nu a fost multumita de efectele produselor naturiste si de aceea unii nu le-au mai folosit. Insa nu numai produsele naturiste nu au rezolvat tratarea anumitor pasari bolnave, ci din potriva si produsele farmacologice au avut astfel de rezultate. Nu sunt aici pentru face reclama negativa acestor produse(farmacologice), eu incercand sa va aduc la cunostinta faptul ca aceste rezultate nedorite, sunt cauza unor erori in administrare sau a unor pasari cu o scadere mare a sistemului imunitar. In cele ce urmeaza va voi arata cum sa folositi corect anumite plante, ca rezultatele sa fie cele dorite.

Pelinul

Pelinul este una dintre plantele ce sunt la îndemâna noastră însă puțini din noi știu să o folosească în mod corect pentru proprietățile sale tămăduitoare. Pelinul este o plantă extrem de populară în România, fiind prezent nu doar în medicina rurală, tradițională, ci și în cea modernă, fiind o plantă extrem de recomandată de medicii fitoterapeuți și nu numai.

Scurta descriere

Pelinul este o plantă perenă, disponibilă tuturor, ce se găsește în Europa, Asia și Orientul Mijlociu. Terenurile necultivate sunt mediul propice al acestei plante. Pelinul poate atinge și 1-1,2 metri în înălțime. Cu toții știm cum arată pelinul și cred că i-am simțit și gustul măcar o dată. Pelinul îl recunoaștem după mirosul înțepător, după florile galben pal (în perioada iulie-septembrie) și după frunzele verzi pe față și argintii pe dos.

Proprietati

Pelinul are foarte multe proprietăți, trebuie doar să știm cum să folosim această plantă minunată. Pelinul este folosit DSCF6565îndeosebi pentru purificarea organismului. Așadar, pelinul tratează diverse afecțiuni ale tractului gastro-intestinal, ale vezicii, ale rinichilor, este vermifug.Pelinul este un dezinfectant minunat și se folosește mai ales pentru arsuri de orice tip. Opărelile cu lichide fierbinți, arsurile, chiar și plăgile pot fi tratate cu ceai de pelin. Acesta curăță și usucă rana. Afecțiuni ale ficatului și rinichilor de asemenea se tratează cu ajutorul pelinului.

Preparate din pelin

  •  Tinctura de pelin : ideală împotriva paraziților intestinali de toate felurile.3-5 picaturi per porumbel/1 lingura la litru de apa. 7-14 zile
  • Ceaiul de pelin :  ideal pentru tratarea problemelor de ficat.  Infuzie, 2 linguri la litru de apa. Rezultatul este amestecat cu inca 1 litru de apa si administrat la porumbei
  • Siropul de pelin se folosește pentru tratarea problemelor aparatului digestiv și pentru eliminarea toxinelor, și se obține din 15 linguri de frunze proaspete tocate peste care se adaugă miere, suficient cât să umple un borcan. Acest preparat ajuta foarte mult si pentru refacerea organismului dupa efort. In apa de baut o lingura la un litru de apa.

Contraindicații la utilizarea Pelinului

 Pelinul este o plantă toxică in cantitati mari , așadar ca trebuie folosita cu atentie. Preparatele de pelin folosite în mod abuziv pot duce la intoxicarea organismului și pot apărea astfel halucinații, spasme musculare, etc. Curele trebuie să aibă pauze de minimum două luni.

Ferma-Enache Vaslui

-Fitoterapeut: Enache Laurentiu

Reclame
Categorii: Sanatatea porumbeilor | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: