Sanatatea mai presus de performanta

Indiferent ca esti un crescator de porumbei voiajori, de ornament sau chiar de agrement, pentru a reusi in DSCF6061ceea ce ti-ai propus trebuie sa intelegi ca sanatatea porumbeilor este pe primul plan. Se vorbeste tot mai des despre cum sa administrezi un anumit produs sau cum sa faci indiferent  de repercursiuni, sa cresti performanta coloniei tale de porumbei. Toate aceste intrebari si poate chiar mai multe, nu au nici un rost daca crescatorul de porumbei nu cunoaste cele mai simple lucruri care intretin sanatatea porumbeilor din propria crescatorie. De aceea voi relata pe scurt cele mai elementare moduri de a avea un efectiv sanatos:

  • Aerul

Daca crescatoria nu are o buna ventilatie si un volum mare de aer ce este necesar fiecarul porumbel in parte, nu vei avea niciodata niste porumbei in forma buna, deoarece aerul este de o importanta vitala.

  • Lumina

Ofera porumbeilor tai zilnic bai de soare, indiferent ca este vara sau iarna. Lumina soarelui este bine sa fie prezenta si in crescatoriile de porumbei, deoarece usuca gainatul. Un gainat uscat  in crescatorie, inseamna porumbei mai sanatosi. Tot  soarele este cel ce fixeaza vitamina D in corp. Multe beneficii aduce lumina soarelui, asa ca aduo si porumbeilor tai.

  • Apa  

Daca fara lumina  porumbeii nostrii mai pot supravietui, fara apa  nimic din lumea asta nu poate trai. De aceea apa este pe primul loc. Apa se gaseste in proportii mari in corpurile tuturor organismelor vii si de aceea lipsa ei duce la deshidratare si evident la moarte. Apa daca este de o calitate slaba, nu ajuta corpul sa se rehidrateze, indiferent daca e vorba de o boala sau de un efort sustinut. Administrati porumbeilor apa curata in fiecare zi si cel mai important nu o lasati pe timpul zilei in soare.

Toate celelalte lucruri sunt importante, insa eu cred ca acestea pun cea mai mare amprenta asupra porumbeilor nostrii si nu numai.

Sper sa va fi fost de folos cat de putin 

Hristos a Inviat !!!

 

Anunțuri
Categorii: Despre porumbei in general | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: