Plantele si rolul lor in practicarea sportului columbofil

Se vorbeste din ce in ce mai mult despre introducerea plantelor ca si produse recuperatorii sau stimulatoare in practicarea sportului columbofil de masa si nu numai. Plantele au un rol semnificativ in viata noastra, de fapt fara ele noi nu am exista. Se gasesc trei categorii de plante medicinale folosite in terapii:

  1. Plante si substante active biosintetizate din plante cu actiune puternica. Din aceste grupe fac parte cele ce contin herbs-and-mortar_65522233alcaloizi,tataneasa, cu efect hepatotoxic si carcinogen, matraguna – Atropa belladonna, din care se sintetizeaza cei doi alcaloizi principali: scopolamina si atropina, peptide toxice, glicozide cardiotonice, heterozide precum spinzul, saponozide hemolitic. Este vorba de plante ce contin otravuri precum stricnina, curara, aconitina din omag, ergotoxine, narcotice, stupefiante ca hasisul, morfina, mescalina, nicotina etc.

  2. Plante sau produse vegetale cu actiune medie sau blinda care, administrate corect, nu produc efecte secundare nocive. Mentionam: valeriana, paducelul, coada-soricelului, arborele de cafea, tutunul, anasonul, degetelul rosu (Digitalis purpurea) ce contine digitala din care se extrag o serie de medicamente tonice cardiace – anghinarea etc., utile in tratamentul afectiunilor cronice.

  3.  Plante lipsite de toxicitate care reprezinta ponderea cea mai mare de peste 80% din totalul plantelor cunoscute.

Plantele din primele doua categorii, sunt folosite de obicei, de catre persoanele autorizate, sau de catre cei care cunosc foarte bine intrebuintarea acestora, pentru ca altfel, riscati sa  va intoxicati porumbeii dar si pe voi. Plantele din a treia categorie, sunt cele care  nu prezinta nici un grad de toxicitate atat pentru porumbei, cat si pentru noi oamenii. Aceste plante sunt cel mai des folosite in tratarea sau ameliorarea anumitor boli. Nu multi sunt cei care stiu ca prin combinarea a doua sau a mai multor plante medicinale, se obtin produse cu efecte vitaminezante, mineralizante, detoxifiante, depurative, etc. Este bine de stiut ca sunt si plante care prin combinarea lor, dau nastere la anumite produse cu un grad foarte mare de toxicitate. Pentru ca beneficiile aduse porumbeilor prin administrarea produselor naturale(naturiste) sa fie maxima, crescatorul de porumbei trebuie sa cunoasca foarte bine plantele cu care doreste sa lucreze in crescatoria proprie. Altfel, de cele mai multe ori rezultatele administrarii acestor produse nu vor fi cele dorite.

Cu acestea spuse, o planta poate ucide la fel de mult pe cat poate vindeca.

Anunțuri
Categorii: Fără categorie, Sanatatea porumbeilor | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: