Pelinul pentru a ne pastra porumbeii sanatosi

Pelinul (Artemisia Absinthium) este o planta erbacee perenǎ,  ce poate sǎ ajungǎ pȃnǎ la 1,5 metri înălțime. Frunzele sunt de culoare gri-plante-ajutatoare-pentru-stomacverde iar ȋnflorirea are loc de la începutul verii până la începutul toamnei.  Florile sunt galbene și tubulare iar fructul este o achenă mică.Pelinul este o plantǎ foarte amarǎ cu proprietǎți antiseptice, antispastice, carminative, tonice dar și antibacteriene. Planta este adesea recomandatǎ în tratamentul indigestiei și al durerilor gastrice, mai ales ca aceasta conține substanțe esențiale pentru stimularea tractului digestiv și pentru îmbunătățirea funcțiilor vezicii biliare.Utilizat extern, pelinul este un adjuvant ȋn caz de dureri musculare și vindecǎ leziuni ale pielii precum: ȋnțepǎturi de insecte sau vânătăi. Alte utilizări ale pelinului includ: reducerea febrei, dar și atenuarea simptomelor de depresie. Ȋn scop medicinal se utilizeazǎ frunzele și florile din vȃrf.Pentru uzul intern,  pelinul se recomandǎ ȋn caz de:  depresie, anemie, diaree, paraziți intestinali, afecțiuni hepatice. 

Contraindicații

Se recomandǎ utilizarea pelinului ȋn cantitǎți mici și pentru perioade scurte de timp, deoarece utilizarea excesivǎ poate duce la apariția intoxicației.

Cu ce ne ajuta pe noi columbofilii???

  • Bun împotriva viermilor intestinali – Ai descoperit la ultimele analize că ai in crescatorie paraziti intestinali? Pelinul este planta cu cel mai puternic efect vermifug, de aceea e bine să dai 2- 3 linguriţe de tinctură de pelin in 1 litru de apa pe zi, timp de 7 zile.
  • Poti scapa de paduchii de pana si nu numai  –  Faceti bai cu pelin: 1 L apa cu 3 linguri de tinctura de pelin o data pe saptamana ( 2 spalari sunt de ajuns)
  • Uşurează digestia  –  Administrat la fel ca la viermii intestinali

Pelinul are mult mai multe intrebuintari, insa acestea cred ca sunt printre cele mai importante.

Anunțuri
Categorii: Sanatatea porumbeilor | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: