CALITATEA HRANEI LA PORUMBEI

CALITATEA HRANEI LA PORUMBEI

Cea mai importanta este calitatea alimentelor oferite porumbeilor.
Cereale de bună calitate sunt cereale cu un conținut de umiditate foarte scăzută.
Boabele care au umiditate ridicată și / sau sunt murdare, prăfuite și necurățate sunt mult mai sensibile la microbi, ciuperci, bacterii și7 otrăvuri decât de cereale curate și uscate.
Adevărul este că germenii de pe/din cereale vor afecta performanța pasarilor in timpul reproducerii, naparlirii, si atat si la zbor. Alimentare utilizate pentru porumbeii călători trebuie să fie proaspete, curate și cea mai buna calitate.
Alimente foarte ieftine nu sunt niciodată cele mai bune alimente.
Unii comercianți produc si cumpara aceasta hrană pentru columbofili, pentru a menține prețurile în jos, dar nu reușesc să înțeleagă că hrana pentru animale, necalibrata, este sensibila la mucegaiuri și toxine, mucegai care distrug conținutul nutrițional al hranei.
Aceste probleme sunt un pericol major pentru sănătatea porumbeilor, predispunând echipa de concurs la multe boli. Boabele de slabă calitate pur și simplu nu reusesc să furnizeze energia si nutritia necesare ale păsărilor de zbor. Rezultatul este o performanță slabă și boli care apar frecvent. Desigur, cu un pic de noroc sau de cunoștințe, orice columbofil va fi capabil să găsească cereale foarte decente la un preț foarte bun.
Astăzi, comercianții de cereale fac un efort mare pentru a oferi hrană curată, fără ciuperci, bacterii și toxine. Majoritatea crescătorilor înțeleg acum că, calitatea hranei are un efect semnificativ asupra performanței și aleg sa cumpere „produse proaspete” fara mucegaiuri, ciuperci și toxine.
Castelul grauntelor din Queensland și Fernando’s din Melbourne au stabilit standardul pentru toți comercianții de cereale în Australia. Testarea culturilor este cea mai bună metodă de verificare a cerealelor. Chiar dacă testul alimentar nu este perfect, atunci productia poate fi încă ajutata cu inhibitori de mucegai. Multi crescatori folosesc inhibitori de mucegai de obicei, în scopul de a proteja amestecurile lor de efectele umezelii în timpul depozitării.
Porumbelul mănâncă alimente de calitate mai săraca, dar mai puțin alimente curate si uscate. Acest lucru în sine face ca produsele alimentare necurate sa fie mai scumpe.
Hrana pentru animale trebuie să fie depozitata în mod corect și protejata de umezeală și rozătoare.The Racing Pigeon
Depozitarea corectă a cerealelor după cumpărare este necesară în cazul în care doriti sa păstrati marfa fara probleme.
Dacă permiteți umezelii să se infiltreze în stocul de hrana, apoi mucegaiul și contaminarea bacteriană cel mai probabil vor rezulta de aici, anulând astfel toate eforturile pentru a oferi cele mai bune graunte porumbeilor dumneavoastra.
Dacă cereale sunt foarte uscate si testele de cultura clare, atunci acestea trebuie să fie stocate într-un cilindru etanș și ridicat de pe sol.
Acest lucru va proteja cerealele de la absorbtia umezelii din aerul înconjurător în perioade de umiditate ridicată (de exemplu, perioadele cu ploaie și de noapte, cu umiditate ridicată).
Amestecul bogat in umiditate este cel mai bine sa fie amestecat cu un inhibitor de mucegai. Atunci acesta va fi stocat cu un capac deschis pentru a permite să se usuce cand avem umiditate scăzută, și sigilate, cand avem umiditate ridicată in aer.
Sporii de ciuperci aflati pe cerealele umede este mult mai probabil să devină activi atunci când sunt depozitati la întuneric și fără circulație a aerului pentru a usca boabele.

Articol preluat de pe: www.piatadeporumbei.ro/

Anunțuri
Categorii: Alimentatia la porumbei | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: