Nutritia Porumbeilor

NUTRITIA PORUMBEILOR

Avem mult mai multe lucruri la îndemâna noastră pentru a oferi unui porumbel, altele decat legume, graunte, si grit.hrana-porumbei

Astazi, multi crescatori de porumbei știu că există tot mai multe lucruri de oferit unui porumbel decat amestecuri de cereale si grit. În mod evident, grauntele sunt o mare sursă de energie, proteine si fibre, dar ele sunt foarte slabe în continutul câtorva elemente importante: minerale, oligoelemente și vitamine, necesare pentru eforturile depuse la etapele de concurs si pentru a reproduce si creste pui sanatosi si vigurosi.

Pentru o lungă perioadă de timp, crescatorii au folosit gritul pentru a oferi minerale în dieta porumbeilor de zbor și porumbeilor de reproducție, dar numai recent si-au au dat seama că gritul nu conține toate minerale si oligoelemente necesare pentru succesul susținut la zbor și reproducere. Vitaminele trebuie să fie, de asemenea, adăugate la dieta fiecarui porumbel. Crescatorii vechi au înțeles această necesitate constand in vitamine prin faptul ca au vazut beneficiile date de spanac si morcovi. Astazi, majoritatea crescatorilor dau suplimente de vitamine în apă sau pe produsele alimentare, ca orice alt bun supliment aditiv pentru hrana porumbeilor, existent pe piața de specialitate.

Teoria nutritiei pentru porumbei este într-adevăr destul de ușor de înțeles.

Columbofil trebuie să ofere:

Cereale pentru energie, proteine ​​si fibre.

Grit mineral, minerale sub formă de praf și oligoelemente.

Vitaminele sunt de obicei administrate cu oligoelemente in apa (acestea sunt, de obicei, incluse în suplimentele adăugate în apă).

Plusul de energie, vitamine și proteine ​​poate fi administrat sub forma de uleiuri speciale aplicate pe amestecul de hrana în timpul zborurilor și atunci când cresc pui.

Porumbeii pot supraviețui cu cereale și grit singur, dar nu pot ajunge la nivelul de sănătate cu care trebuie să reziste presiunilor sezonului de concurs sau de reproducere. În cele din urmă sănătatea lor va eșua în cadrul acestor presiuni fizice extreme. Hrănirea buna va controla cele mai multe boli la porumbei. De exemplu, există o creștere majoră în minerale și oligoelemente necesare în momentul in care porumbeii hranesc pui, dar gritul singur, nu oferă toate mineralele și oligoelemente necesare pentru a sustine o stare bună de sănătate. Fără adaosuri minerale rezultatul final favorizeaza de multe ori probleme de ouat, focare de tricomonoza si alte boli. În timpul zborurilor creste nevoia de energie, proteine ​​și vitamine, precum și de oligoelemente si minerale. Echipa de zbor oboseste usor si este mult mai sensibila la boli respiratorii si tricomonoza cauzate de oboseala si de lipsa vitaminelor și mineralelor suplimentare, cand nu sunt furnizate. Acest lucru dispare atunci când suplimente naturale care pot ajuta sistemul imunitar al porumbeilor pentru a fi mai puternici și la fel de bine le sporesc puterea și performanța sunt oferite. Vitaminele B6, B9, B12 sunt esențiale în acest proces, și nu multe suplimente au aceste 3 vitamine împreună în aceeasi formula.

Amestecurile nu oferă suficiente vitamine și minerale pentru performanțe de top. Columbofilul trebuie să selecteze un mix alimentar echilibrat care oferă energia și proteinele ​​necesare pentru un anumit stadiu in calendarului porumbeilor. Reproducerea și năpârlirea necesită o combinație de cereale, care contine mai multe proteine, au nevoie un echilibru diferit in ceea ce priveste cuantumul de aminoacizi. Amestecul de graunte necesită cel puțin șase tipuri diferite de cereale în amestec, cu scopul de a obține cel mai bun nivel de proteine ​​și de aminoacizi esentiali. Cel mai bun nivel de calitate al proteinelor ​​este rareori întâlnit și lizina (un amino-acid foarte important pentru porumbei) este greu intalnit in amestecuri cu mai puțin de 4 tipuri boabe. Calitatea amestecului in nivelul de proteine poate fi îmbunătățită prin adăugarea de proteine ​​/ suplimente, de aminoacizi, înainte sau in timpul de hrănirii.

Toate grauntele au un continut scazut in calciu (0.01 – 0.20%) și sodiu (20-600ppm). Fosfor, cupru, zinc, mangan, seleniu – și ele sunt de asemenea, reduse în unele cereale. Concentrațiile de vitamine din seminte sunt foarte variabile. Semintele nu contin vitamina A (porumb contine carotenoizi), sau vitamina D. Vitamina E si nivelul de vitamina K sunt reduse sau chiar nedetectabile. Printre vitaminele B, riboflavina, niacina, acidul pantotenic și sunt adesea in cantitati mici și chiar vitamina B12 nu este prezenta. Acest lucru înseamnă că vitaminele, mineralele si oligoelementele care lipsesc din cereale trebuie să fie acorde porumbeilor într-o formă sau alta. Multi crescatori folosesc spanac și grit, dar acest lucru nu este insa suficient pentru a echilibra cerințele nutriționale ale porumbelul de concurs. In zilele noastre majoritatea crescatorilor adăuga (produse care au o formula eficienta , trateaza și anticipeaza problemele) vitamine și oligoelemente în apă o dată sau de două ori pe săptămână și ofera mineralele în diferite forme (praf, bloc, etc).

Copiat de pe site-ul : http://www.piatadeporumbei.ro  cu acordul administratorului

Anunțuri
Categorii: Alimentatia la porumbei | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: