Despre vaduvie

Vaduvia

Idei pentru o vaduvie mai reusita

 

Cele 2 conditii primordiale ale aplicarii “Vaduviei”sunt:

  1. Odihna
  2. Calmul

In crescatorie, un vaduv trebuie sa se odihneasca cat mai mult timp posibil sis a traiasca in liniste.In afara orelor de zbor si a meselor, trebuie sa deranjam cat mai putin pasarile destinate vaduviei.Mai mult ii vom feri sa vada alti porumbei zburand pe afara sau chiar cei din crescatorie si in cele din urma este de evitat chiar sa auda alti porumbei.

Esecurile acestei metode, se datoreaza in mare parte lipsei de calm si a propagarii nervozitatii care decurge din aceasta. Dar sunt si alte cause cum ar fi:

  • Exercitiu prea mare
  • Supraantrenamentul
  • Hrana proasta
  • Randament defectuos al femelelor

Zborurile trebuie sa fie in totdeauna libere si imediat ce sunt terminate trebuie ca fiecare porumbel sa reintre in crescatorie. Zborul fortat ii oboseste inutil sin u permite pasarilor sa se reface.

Cel mai bine este sa lasam zborul liber dar controlat sis a permita vaduvilor sa intre sis a iasa dupa bunul plac si acest lucru  sa fie cam 30 minute. Masa va fi administrate imediat dupa aceea, candtoti porumbeii sunt intrati in porumbar.

Drana sa fie bogata in LEGUMINOASE sis a cuprinda seminte sanatoase. Cele mai mari(cereala cu bob mare) sa fie date primele.Nici o alta samanta nu va fi distribuita atat timp cat ramane una singura pe jos

Modul ideal de a hrani vaduvii:

  1. 5-6 boabe de mazare
  2. si apoi un amestec complet dat cate putin pana vaduvul se satura si se duce sa bea apa

La inceputul saptamanii ratia va fi usoara cu un bun procent de orz si grau; la mijlocul saptamanii un vaduv trebuie sa manance cu lacomie, iar la sfarsitul saptamanii trebuie chiar la tainuri mici trebuie sa fie plictisit de mancare, semn ca isi reia forma. Daca mananca lacom inseamna ca nu a intrat in forma si este recomandat sa mai faca o pauza de o saptamana.

Atentie!!!!

Cel mai important la vaduv este femela

Mai mult de 50% din forma masculului depinde de femela.Fara vaduve indragostite si sanatoase nu trebuie san e asteptam la mari reusite.

In nici un moment nu se va abuza cu prezenta lor fata de masculii vaduvi, pentru a nu compromite vaduvia prin exagerarea excitatiei.

 

Categorii: Vaduvia la porumbei | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: